Impactul psihologic și social al Pandemiei. Noi perspective ale Bunăstării.

Pandemia COVID -19 a dus la o expunere prelungită la stres. În consecință, cercetătorii din întreaga lume au arătat un interes crescut în măsurarea neliniștii sociale și comunitare pentru a sprijini psihologic populația .

Stresul prelungit ar putea implica anxietate, depresie și incapacitatea de a gestiona emoțiile traumatice și negative. Mai mult, teama de a contacta virusul afectează viața de zi cu zi și duce la izolare socială, modificând relațiile umane.

Efectele psihologice ale pandemiei nu se limitează doar la frica de a contacta virusul. Există unele elemente legate de pandemie care afectează mai mult populația, cum ar fi: separarea de cei dragi, pierderea libertății, incertitudinea cu privire la evoluția bolii și sentimentul de neputință. Aceste aspecte ar putea duce la consecințe dramatice precum și creșterea sinuciderilor. Comportamentele suicidare sunt adesea legate de sentimentul de furie asociat cu starea stresantă răspândită pe scară largă în rândul persoanelor care au trăit/trăiesc în zonele cele mai afectate.

Analizând acest aspect, cercetătorii au observat o schimbare în atitudinile oamenilor. Pe de o parte , oamenii se identifică cu cei care suferă ( vecini, prieteni, rude care trăiesc evenimente stresante) și acționează prin activități de solidaritate și umanitate, livrând medicamente și mâncare persoanelor care se află în izolare.

Pe de altă parte, există o parte a populației care experimentează un sentiment de “empatie forțată” prin utilizarea dispozitivelor tehnologice care ar putea duce la forțarea sentimentului de apropiere, cel puțin virtual. Hiperconectarea sentimentelor devine o modalitate de a reduce autoizolarea și consecințele acesteia. Senzația de “ a fi forțat să simți” ar putea determina oamenii să se distanțeze de ceilalți sporind fobiile sociale.

Psihologia explică, de obicei comportamentul uman bazându-se în mare parte pe empatie care îi determină pe oameni să atribuie credințe, dorințe și percepții : “ Tu ești lumea și lumea ești tu” .

Ce este Empatia?

Empatia- definită ca abilitatea de a înțelege și de a împărtăși sentimentele altuia – implică mai multe elemente, cum ar fi: contextul social și perioada istorică a acestuia, mecanismele neurologice, răspunsurile psihologice și comportamentale la sentimentele altora.

Mai exact, în această perioadă istorică caracterizată printr-o creștere a relației om-mașină, a înțelege relațiile tehnologiei umane este esențială. Trăim din ce în ce mai mult într-o lume “ om – mașină”. Oricine nu înțelege acest lucru și se luptă să nu se adapteze la noul mediu -indiferent dacă îi place sau nu acel mediu-este lăsat deja în urmă.

Pandemia este o perioadă de evoluție a conceptului de empatie. Comunicarea umană se schimbă . Întrebarea formală “ ce mai faci?” la începutul unei conversații nu mai este o formalitate, ca înainte de pandemie. De exemplu, relația dintre manager și angajat este diferită, ducând la mai multe responsabilități în ascultarea și înțelegerea sentimentelor în timpul apelului video ( generând o reciprocitate forțată) . Prin urmare, “ empatia forțată” poate fi o obișnuință în această perioadă, deoarece distanțarea socială și izolarea îi determină pe oameni să își dorească să fie auziți și apreciați, iar simpla întrebare “ ce mai faci?” devine o ancoră pentru a exprima frici și emoții.

Adaptarea la noul context, într-o schimbare rapidă, îmbunătățită tehnologic este una dintre provocările majore ale vremurilor noastre. Acest lucru este valabil și pentru educație.

Conform studiilor recente, sugestiile pentru o mai bună adaptare a populației la noul context constau în:

Prevenția primară: care este populația cu risc…..? și oferirea de consiliere psihologică online specifică în funcție de categoria țintă: studenți, personal medical, părinți și profesori.

Prevenția secundară : depășirea limitărilor interacțiunii umane bazate pe dispoziții digitale . Dezvoltarea de noi spații de comunicare inter și intrasocială. Studierea interacțiunii umane mediată de noile tehnologii și rolul empatiei prin asocierea neuroștiințelor, sociologiei și psihologiei.

Pe curând,

Psiholog Rodica Tomoiagă

Leave a Reply