Cum să trec cu bine prin această Pandemie?

Shutterstock

Pandemia a declanșat provocări fără precedent. Mulți dintre noi avem pierderi financiare, responsabilități de îngrijire pentru persoanele dragi și ne confruntăm cu distanțarea socială.

Experții avertizează despre un val de boli mintale care se apropie ca urmare a impactului psihologic negativ al acestei pandemii.

Cercetările efectuate în Australia, Marea Britanie și SUA sugerează că aceste efecte negative sunt în mare măsură produse de mintea noastră care indică rate mari de depresie, anxietate și gândire suicidară substanțial mai mare decât în anii precedenți.

Dar, în această perioadă dificilă pentru toți, oamenii au schimbat modul în care reacționează la amenințarea Covid-19.

Căutările pe Google s-au mutat de la răul pandemiei în sine la modalități de a face față acesteia, cum ar fi învățarea unor noi obiceiuri și abilități.

Există multe modalități de a face față Pandemiei

Coping-ul este procesul de reacție eficientă la probleme și noi provocări. A face față cu bine înseamnă a răspunde amenințării în moduri care reduc la minimum impactul dăunător al acestui fenomen. Aceste strategii pot fi clasificate în multe moduri, dar cheia este în a face diferența dintre strategiile axate pe probleme și cele axate pe emoții.

Care este diferența ?

Pentru a putea face față problemelor este nevoie de o implicare activă în lumea exterioară. Acest lucru ar putea însemna elaborarea de planuri de acțiune, căutarea de informații suplimentare despre amenințare sau confruntarea cu un adversar.

În schimb, abordarea axată pe emoții este îndreptată spre interior, încercând să schimbe modul în care răspundem emoțional la evenimente în condiții stresante, mai degrabă decât a elimina sursa lor.

Strategiile eficiente bazate pe emoții includ:

• Meditația

•Umorul

•Reevaluarea dificultățiilor pentru a găsi soluții.

Strategii mai puțin eficiente și dăunătoare pentru sănătatea noastră mintală includ: negarea , căutarea informațiilor negative constant și consumul de substanțe.

Deși aceste tactici pot preveni suferința pe termen scurt, ele nu abordează cauza, nici nu împiedică suferința pe termen lung.

A bea pentru a preveni suferința este un exemplu de strategie de coping bazată pe emoții. Dar acest mod nu funcționează pe termen lung. Shutterstock

Care este cea mai bună strategie ?

Se spune că strategiile axate pe probleme, funcționează cel mai bine atunci când putem controla problema . Cu toate acestea, atunci când ne confruntăm cu o provocare invizibilă, poate fi mai bine să ne adaptăm răspunsul folosind strategii axate pe emoții decât să ne luptăm fără rezultat cu ea.

Strategii eficiente în timpul pandemiei

Activitatea fizică și plimbările în natură pot oferi o protecție împotriva depresiei pe perioada acestei pandemii. Un studiu indică chiar și beneficiile observării păsărilor.

Există mai multe cercetări cu privire la strategiile de coping evitante. Nivelurile de creștere ale consumului de substanțe în timpul pandemiei sunt asociate cu o suferință mai mare.

Consumul de prea multe gustări și accesarea prea multă a știrilor legate de COVID-19 , au fost, de asemenea legate de niveluri mai ridicate de stres și depresie.

Deci, acestea ar trebui consumate cu moderație.

Cum pot să-mi dau seama că nu mă descurc bine?

Ar trebui să putem evalua cât de bine facem față pandemiei judecând după cum mergem în comparație cu normalul nostru anterior.

Gândește-te la tine cum erai anul trecut ?

Bei mai mult, dormi mai prost sau experimentezi mai puține emoții pozitive și mai multe emoții negative acum?

Dacă răspunsul la oricare dintre aceste întrebări este “ da” , atunci în comparație cu normalul anterior, este posibil ca abordarea dumneavoastră să nu fie atât de bună pe cât ar putea fi .

Este de așteptat să ne simțim necăjiți în timpul pandemiei și , de fapt, ne poate motiva să abordăm mai bine adversitățile. Atenție însă la problemele grave. Shutterstock

Dar, înainte de a judeca în mod critic abordarea, merită să luați în considerare câteva lucruri.

Pandemia poate fi împărtășită, dar impactul său a fost inegal.

Dacă locuiți singur, lucrați cu bolnavii de COVID-19, sau ați pierdut locul de muncă și mijloacele de trai, pandemia a fost o amenințare mai mare pentru dumneavoastră decât pentru mulți alții. Dacă ați avut mai multă suferință decât alții, nu înseamnă că ați făcut față mai puțin bine-este posibil să fi avut foarte multe dezavantaje față de anii trecuți.

A face față la COVID-19 este un concurs inegal. Distanțarea socială și măsurile restrictive ne-au lăsat cu un repertoriu de coping redus. Căutarea de sprijin emoțional și practic de la alții, cunoscută sub numele de “ coping social” este îngreunată de restricții.

Fără sprijinul cu care mulți am fost obișnuiți, a trebuit să facem față acestei provocări cu “ un braț legat la spate”.

Pentru majoritatea oamenilor pandemia reprezintă o provocare unică. Atunci când ne judecăm cât de bine ne-am descurcat sau cât de bine ne descurcăm, ar trebui să practicăm compasiunea față de noi înșine.

Leave a Reply