Cum să faci față stresului?

Trăiește în prezent, dar concentrează-te și pe cum să faci față stresului în viitor.

Acest sfat provine dintr-un studiu publicat pe 25 martie 2020-cercetătorii au explorat doi factori responsabili pentru modul în care oamenii se descurcă cu stresul:atenția și abordarea proactivă-Personality and Individual Differences.

Mindfulness-este atunci când oamenii trăiesc în prezent, mai degrabă decât să se oprească în trecut sau să se îngrijoreze de viitor.

Coping-ul proactiv-este efortul pe care îl fac oamenii pentru a reduce efectul pe care stresul îl are asupra lor.

În studiu, cercetătorii au analizat modul în care 223 de persoane au răspuns la stres zilnic. Toată lumea a completat un sondaj pentru a arăta cum se angajează oamenii să facă față stresului într-un mod pozitiv. Printre exmple s-au numărat : “ îmi vizualizez visele și încerc să le realizez” și “ încerc să am grijă de problemele mici înainte ca acestea să devină probleme mai mari”.

Pentru a măsura atenția, grupul a completat chestionare zilnice care au măsurat cât de des au rămas în momentul prezent în timpul zilei. Ceea ce sugerează un nivel scăzut de atenție, a inclus exemple :” se pare că funcționez automat, fără prea multă conștientizare a ceea ce fac” și “ am uitat numele unei persoane imediat ce l-am auzit pentru prima dată”.

Participanții au răspuns, de asemenea, la întrebări cu privire la nivelul zilnic de stres și stări negative. Participanții care s-au angajat atât în abordarea proactivă, cât și în atenție ridicată au fost mai rezistenți împotriva factorilor de stres zilnici, comparativ cu cei care au efectuat doar unul dintre aceste lucruri.

Deși, excelarea în ambele domenii este o provocare cercetătorii au remarcat că, pentru a face față mai bine stresului, aveți nevoie de combinația celor doi factori : a trăi în prezent și a avea un plan asupra modului în care vei face față stresului viitor.

Imagine: Getty Images

Leave a Reply