12 Modalități prin care putem cultiva iubirea de sine

Mulți dintre noi credem că trebuie să ne câștigăm propria valoare. Ne gândim că trebuie să avem un salariu mai bun, o casă mai mare, o mașină mai scumpă. Poate că trebuie să slăbim 20 de kg pentru a ne da seama că nu este niciodată suficient pentru a realiza aceste lucruri urmărind succesele externe sperând că vor urma și sentimentele interne ale iubirii de sine.

Iată câteva modalități prin care putem cultiva iubirea de sine :

1. Stabiliți o intenție

Este vital să stabilim o intenție și să fim dispuși să schimbăm paradigmele dintr-o lume a îndoielii, a rușinii într-o lume a toleranței, acceptării și încrederii. Această intenție este o recunoaștere că detestarea de sine nu duce la o viață satisfăcătoare .

2. Identificați punctele forte

Suntem colecționari mult mai buni ai neajunsurilor noastre decât a punctelor noastre forte. Mulți oameni nu reușesc să vadă partea lor bună și se agață de scenariile antice pe care le au despre lipsa lor de valoare.

Le cer clienților mei să își perfecționeze punctele forte și abilitățile. Mulți dintre ei au dificultăți în a face o lista cu ele. Îi încurajez să înceapă cu ceva de bază cum ar fi: “ Sunt o persoană amabilă “. De obicei, listele evoluează pe măsură ce scenariul negativ își pierde puterea, iar oamenii recunosc că sunt inteligenți, creativi, puternici….etc. Uneori, nu pot vedea aceste lucruri până nu îndepărtăm “ buruienile” .

3. Luați în considerare oamenii din jurul vostru

Cu ce fel de oameni te înconjori?

Cine îmi vorbește negativ?

De ce permit acestor oameni să mă rănească?

Fac doar munca lor murdară sau sunt dispus să aleg o realitate diferită?

4. Creați un plan de acțiune

Distanțați-vă de oamenii care vă doboară. Înconjoară-te de oameni care te acceptă și cred în tine.

5. Iartă-te

Regretele din trecut ne pot împiedica să ne acceptăm așa cum suntem . Iertați-vă și mergeți mai departe. Când nuanțele de remușcări apar, amintiți-vă aceste cuvinte: “am luat cea mai bună decizie cu informațiile pe care le aveam la acea vreme. Comportamentul sau decizia s-ar putea să nu apară corect din retrospectivă, dar la momentul respectiv a fost cea mai bună alegere.

6. Renunțați la critica interioară

Mulți oameni își echivalează critica interioară cu o voce a rațiunii. Este o judecată nejustificată și dură. Cred că o voce interioară care normalizează, calmează și încurajează este mult mai utilă. De exemplu, ați putea folosi :” Sunt doar un om, fac tot ce pot și asta este tot ce pot face”.

Greșelile și imperfecțiunile noastre nu sunt rele sau greșite -sunt amprentele umanității și le putem considera oportunități de învățare, vindecare și creștere.

7. Conștientizea-ză pierderea viselor nerealiste

Multe dintre problemele noastre provin din incapacitatea noastră de a accepta cine suntem în comparație cu visele idealizate ale tinereții noastre. Poate ai visat să devii sportiv olimpic, sau un multimilionar, sau să rămâi căsătorit pentru totdeauna . Oricare ar fi visele sau obiectivele tale, plânge că nu s-au împlinit, apoi reveniți la “cel mai bun posibil “.

8. Efectuați acte de caritate

Când oferiți un dar altora, observați cum faptele voastre sunt o influență pozitivă asupra altor vieți. Devine din ce în ce mai dificil să păstrezi ideea că nu ești bun atunci când vezi cum faptele tale îi ajută pe ceilalți oameni.

9. Dă-ți seama că acceptarea nu înseamnă resemnare

Acceptarea este eliberarea trecutului și a lucrurilor pe care nu le putem controla. De fapt, pentru unii oameni care acceptă că au o problemă este primul pas pentru a face schimbări pozitive.

10. Vorbește cu sinele tău cel mai bun

Le cer adesea clienților mei să vizualizeze sinele cel mai bun care se află adânc în ei. Acest proces de vizualizare prin separare sau detașare de sinele actual care suferă îi ajută pe clienți să intre în înțelepciunea care se află deja în ei – sinele lor cel mai bun-pentru a promova vindecarea. Acest exercițiu îi ajută pe clienți să fie propriul lor părinte și să manifeste empatie, compasiune și dragoste fată de sine.

11. Fii blând cu tine însuți

Mulți oameni evită să arate chiar și o bucată de bunătate, pentru că o văd egoistă și nemeritată. Dar cheia autocompasiunii este să : înțelegem că slăbiciunea și fragilitatea fac parte din experiența umană.

12. Crede că ești suficient de bun

A fi om înseamnă să poți face față unor probleme psihologice: stresul, depresia, anxietatea, stima de sine scăzută și probleme de relaționare – sunt probleme de viață cu care ne confruntăm cu toții ca parte a condiției umane . Nu suntem nebuni, răi sau insuficienți. Suntem oameni.

Leave a Reply