5 Motive Pentru Care Viața Modernă Provoacă Stresul Nostru: Care Este Antidotul?

Stresul este o problemă cu care se confruntă multe persoane cu care lucrăm. Oamenii se simt uneori copleșiți din cauza presiunilor ca parte a vieții moderne.

Deci, care sunt cauzele comune de stres în viața modernă și care este antidotul?

1. A fi conectat online constant

Tehnologia este minunată – ne putem conecta cu persoane aflate la distanță, în diferite zone și putem avea o perspectivă a vieții lor, pur și simplu așezându-ne în spatele telefonului nostru. Ne ajută să ne simțim conectați , nu?

Răspunsul, desigur, nu este atât de simplu.

Odată cu îmbunătățirea tehnologiei, suntem în mod constant conectați la telefoanele noastre. De asemenea, suntem conectați permanent prin intermediul rețelelor de socializare, care au avantaje și dezavantaje. Cum ar fi să ai o detoxifiere de pe dispozitivele tale digitale? Ți-ar provoca anxietate sau ușurare?

2. Încercarea de a face prea multe lucruri

În prezent, există o nișă pentru orice, Facebook și Instagram poate atesta acest lucru. Ca și cum ar trebui să ne “ încadrăm “ într-o nișă. Problema este că ne-am păcălit să facem multe lucruri, toate în același timp.

Presiunea de a menține o imagine a perfecțiunii este cu siguranță epuizantă. Nu este posibil să excelezi simultan la locul de mincă și în viața de acasă , să călătorești in lume, să fi creativ și să potrivești toate acestea în același timp. Totuși, spre o imagine perfectă tindem mulți dintre noi.

Dar, oare ce impact au toate aceste lucruri asupra calității vieții voastre?

3. A nu avea priorități

Împreună cu încercarea de a face prea mult, există o lipsă de prioritizare, ceea ce duce la a te simți tras în direcții diferite de viață, fără a avea un obiectiv real sau scop. Acest lucru poate avea ca rezultat o lipsă de realizare, care împreună cu un volum mare de muncă, este rețeta sigură de epuizare.

4. Mecanisme slabe sau inexistente de coping pentru stres

Stresul este o parte inevitabilă a vieții moderne. Din păcate, majoritatea dintre noi nu am învățat strategii de eliberare a stresului. Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de cei 5 piloni ai sănătății noastre de bază:

  • Dieta ;
  • Somnul;
  • Exercitii fizice;
  • Viața socială;
  • Hobby-uri și interese .

5. Poluarea

Poluarea aerului, poluarea fonică, poluarea vizuală …. oriunde ne uităm, există o sursă constantă de stimulare și nu neapărat într-un mod pozitiv.

Care este antidotul stresului modern al vieții ?

Iată 3 sfaturi rapide:

1. Ușurați-vă încercarea de a fi “ totul pentru toți “

Ce diferență ar avea nivelul tău de stres dacă nu ai încerca să mulțumești pe toată lumea?

Te-ai simți mai puțin stresat încercând să-ți îndeplinești propriile așteptări/ și pe ale altora? Acest lucru ar însemna un spațiu mental pozitiv pentru tine?

2. Renunțați la obiceiul de a fi conectați constant

Ocazional-doar ocazional- deconectați-vă . Nu este necesar să fim conectați 24 de ore și să acordați tot timpul conversației mentale. Când nu ești lipit de rețelele de socializare în așteptarea celei mai recente actualizări sau dacă trăiești într-o stare de stres de a-ți verifica destul de des e-mailul, a te deconecta puțin poate face o diferență reală în nivelul tău de stres. Încercați să faceți ceva relaxant, cum ar fi: să citiți o carte, să mergeți la o plimbare, să practicați mindfulness pentru o stare mai mare de calm.

3. Îmbunătățește-ți abilitățile de coping

În măsura în care putem vorbi de practici dăunătoare de a face față stresului: alcool, mâncare procesată, amânarea … etc, este important să dezvoltați abilități care vă pot ajuta cu adevărat.

Pe curând,

Psiholog Rodica Tomoiagă

Leave a Reply