Psihologia Opiniilor: Cum ne Afectează Opiniile altor Oameni

Nu ești opinia altora despre tine

Cu toții avem opinii și judecăți despre alte persoane, indiferent dacă sunt colegi, clienți, angajați, prieteni sau altceva. Dar, cercetările arată că opiniile pe care le avem față de alți oameni spun mai multe despre cine suntem noi decât despre oamenii pe care îi judecăm.

Ce dezvăluie judecățile tale despre ceilalți oameni?

Studiile recente arată că sunt câteva opinii comune pe care le împărtășim noi oamenii:

1. Dacă vedeți mereu binele în oameni, sunteți probabil amabili și empatici.

În termeni psiholgici, sunteți o persoană agreabiliă. Persoanele agreabile sunt adesea considerate a fi calde, amabile și empatice. Privesc pe ceilalți oameni într-un mod pozitiv.

2. Dacă nu îți plac narcisiștii, probabil nu ești și tu unul dintre ei.

Mulți oameni cred că narcisiștii nu pot suporta narcisismul în alții. Dar, de fapt cercetările au demonstrat contrariul. Narcisiștii tind să aibă conștiință de sine – ei se pot ști narcisiști. Așa că, probabil se uită favorabil la cineva care le amintește de ei înșiși.

3. Dacă criticați stilul de viață al altor persoane, este posibil să aveți îndoieli cu privire la dvs.

Fiecare alegere a vieții vine cu beneficii și dezavantaje. Persoanele sigure au mai multă libertate și pot face față singurătății.

Deci, este o reacție umană obișnuită pentru a consolida stilul de viață pe care l-am ales , privind la stilul de viață al celorlalți.

Așa că, data viitoare când te surprinzi criticând pe cineva pentru că acea persoană are mai mulți copii, sau niciun copil, cheltuie prea mult sau din orice alt motiv- oprește-te o clipă și întreabă-te: cât din ceea ce spui este adevărat. S-ar putea ca părerea ta rea să aibă mai mult de-a face cu ceea ce crezi tu despre propria ta viață și mai puțin despre judecata ta despre ei.

Leave a Reply