Cum să Transformi Provocarea în Oportunitate

Mindset

Imaginează-ți o perioadă în care trebuie să depășești o provocare semnificativă din viața ta. Ar putea fi o schimbare în carieră, o pierdere personală sau chiar ceva mic, cum ar fi schimbarea rutei în drum spre muncă.

Cu fiecare provocare vine o consecință și cu fiecare consecință vine o ocazie de a învăța , fie că este dintr-un rezultat negativ sau pozitiv. Una dintre experiențele din profesia mea este să aud despre provocările cu care se confruntă oamenii în diferite situații. Cele mai frecvente includ pierderi personale sau suferințe emoționale precum și vătămări corporale care au consecințe traumatizante. Indiferent de tipul de provocare, fiecare are propria interpretare. În acest sens am aflat că o abordare pregătitoare în fața unei provocări poate face diferența între a depăși o situație dificilă sau a cădea în depresie.

Mai mult, abordarea pregătitoare poate ajuta la definirea caracterului nostru, a recuperării după o traumă personală și pune bazele modului în care luăm decizii.

Cum să îmbrățișezi provocările ca pe o oportunitate, mai degrabă decât un obstacol intimidant?

Prin observare și aplicare, cei care răspund la o provocare într-o manieră de a îmbunătății sănătatea personală, în cele din urmă, vor avea cele mai semnificative și benefice rezultate.

Iată câteva elemente comune care contribuie la depășirea cu succes a unei provocări:

1. Abordeează o provocare ca pe o oportunitate de a încerca lucruri noi.

Abordarea la o provocare nu este o “ dimensiune unică pentru toate”. Fiecare provocare este diferită. De exemplu, gândirea pozitivă este un element comun recomandat sportivilor. Cu toate acestea, unii sportivi ar putea fi împiedicați de acest lucru și este posibil să gândească critic pentru a avea succes. Până nu încercați ceva care diferă de ceea ce fac majoritatea oamenilor, este posibil să nu aflați niciodată ce vă determină să aveți succes într-un mod unic.

2. Ceea ce funcționează la o persoană s-ar putea să nu folosească la o altă persoană.

Să nu-ți fie teamă să eșuezi. Eșecul este inevitabil. O frază care a avut impact asupra mea este aceea că”cei care ( niciodată) nu au reușit la un moment dat în viața lor nu și-au asumat niciodată riscul de a atinge potențialul maxim”.

3. Doar pentru că am depășit o provocare, nu înseamnă că nu poate să apară o altă provocare. Greșelile o să apară la un moment dat în viață. Pentru a elimina potențialul de a comite mai multe greșeli repetitive , vizualizați o problemă care ar putea să apară pe parcurs.

4.Un obiectiv care nu este realist, nu înseamnă că este imposibil.

Contrar părerilor multor persoane cu care am interacționat, obiectivele și așteptările nu trebuie să fie neapărat realiste pentru a deveni posibile. Cu suficientă încredere și determinare, însoțit de îndrumare și motivație, oricine poate realiza orice. Asta nu înseamnă că aceste obiective vor veni ușor, este posibil să iei “ mici lovituri” din care poți învăța pentru a realiza ceva grozav.

În cele din urmă, aceste elemente au o natură strict observațională . Abordează provocările ca pe o oportunitate, îmbrățisează greșelile ca experiență de învățare , învață cum să te adaptezi la greutăți și să nu-ți fie frică de eșec.

Leave a Reply