Care este diferența dintre tristețe și depresie?

Managementul depresiei

Depresia cuprinde multă tristețe. Tristețea este un răspuns la o situație specifică în care avem, de obicei un fel de pierdere. Pierderea stimei de sine, pierderea unei persoane dragi, pierderea unui obiectiv dorit. Depresia se referă la energie- fie că este vorba despre energia mentală sau energia fizică. Deci, tristețea este o emoție adecvată și tranzitorie, dar depresia te blochează și afectează toate comportamentele și acțiunile noastre zilnice.

Ce provoacă depresia? Care sunt cauzele apariției acesteia?

Există patru cauze potențiale ale depresiei.

Prima cauză este genetică. Te naști cu un creier care va tinde spre depresie din cauza neurotransmițătorilor din creierul tău. Există o predispoziție genetică spre depresie. Cu o îngrijire de sine slabă, o alimentație slabă, puteți ajunge să stimulați sau să aveți senzația de energie scăzută și lipsă de interes pentru diferite activități. Atunci, începi să te retragi din lumea exterioară, o să începi să ai mai puține experiențe care să te mențină interesat de lume.

O altă cauză este confruntarea cu stres situațional, care continuă și continuă.

Acesta ar putea fi stresul de a nu putea câștiga destui bani, să ai două locuri de muncă și copii, o viață dezordonată și plină de stres. Ar mai putea fi stresul pentru îngrijirea cuiva drag din cercul familiei care are un handicap sau o boală cronică care se agravează în timp. Deci, ești blocat de stres și te epuizezi.

Starea depresivă este similară cu starea de a fi bolnav. Dacă ați avea gripă , nu v-ați dori să stați în jurul mâncării sau a băuturii, nu ți-ar plăcea să joci un meci de tenis. Retragerea din “ lumea exterioară” a oamenilor deprimați nu este vindecare, deoarece aceste sentimente sunt persistente.

Alte două cauze de care oamenii sunt conștienți, cu siguranță, sunt traumele din copilăria timpurie, în care nu ai fost tratat bine, ai fost neglijat, sau ai avut o altă situație abuzivă, care a determinat tendința oamenilor să funcționeze depresiv.

Avem o cultură care apreciază productivitatea, banii și statutul, dar nu toată lumea poate atinge obiective de succes financiar și devine deprimant să vedem cât de valoroși par cei care reușesc în privința aceasta. Nu apreciem ceva ce toată lumea poate face, cum ar fi – să fii o persoană cu caracter bun. Stresul crează inflamații în întregul corp și aceste inflamațij pot fi un declanșator al depresiei.

Managementul depresiei

Unsplash

Ceea ce știm despre depresie este faptul că realizările mici sunt percepute în creier ca fiind pozitive și încurajatoare. “ Pot face ceva pentru mine” – începi să ai o mică creștere a energiei tale generale. Poți să îți crești energia prin sarcini mici. “ Nu mai pot să fac treaba ca înainte și mă urăsc că sunt atât de leneș” – spunea un client de 31 de ani. El se considera “ leneș” chiar dacă depresia este cea care îi “ fura” energia și tenacitatea mentală.

Atunci când oamenii se confruntă cu un eșec sau se tem, se blochează mental. Acest lucru duce la creșterea anxietății, deoarece este greu să rezolvi o problemă legată de gândirea repetitivă și negativă. Mulți oameni se luptă atât cu anxietatea, cât și cu depresia, dar, în cele din urmă, depresia este diagnosticul principal. Adesea, anxietatea apare mai întâi și nu este tratată bine.

Știm că medicația, care este prima alegere a oamenilor, poate fi extrem de utilă. Dar, ceea ce spun clienților mei este că medicamentele te pot ajuta să te simți ceva mai bine , dar ele nu te învață nimic despre administrarea vieții tale. Psihoterapia, atunci când este aplicată prin cele mai bune tehnici de gestionare a depresiei este cea care te învață despre starea de spirit negativă și ce să faceți când nu mai aveți energie. Te învață comportamente care îți vor reface neurochimia creierului. Deci, psihoterapia afectează imediat funcția creierului. De obicei, ai nevoie de un psiholog/ psihoterapeut care să îți ofere idei, cum să găsești calea de a ieși din blocaj prin cele mai eficiente instrumente pentru tine și situația ta specifică astfel încât să te poți bucura din nou de viață.

Leave a Reply