Antrenarea minții:Nu este vorba despre deficite, ci despre a fi cel mai bun

Una dintre cele mai mari concepții greșite când vine vorba despre psihologia sportului este că un sportiv trebuie să aibă deficite în jocul mental înainte de a putea solicita sprijin. Însă, în opinia mea, sportivii din întreaga lume vor doar “ să fie mai buni” .

Am recomandat unui sportiv să citească o carte despre concentrare și discuția cu sine însuși ( dialogul interior) fără a judeca în vreun fel. Răspunsul sportivului după ce a citit cartea “ am avut un meci minunat și m-am întrebat de ce niciunul dintre antrenorii mei de-a lungul timpului nu m-a învățat despre aceste instrumente”.

Principalul obiectiv ca psiholog sportiv este de a îndruma sportivii să atingă niveluri de performanță pe care nu credeau că le vor putea atinge vreodată, lucrând la : antrenarea minții. Cel mai mare adversar al nostru este ,adesea, “ noi înșine”.

Să ai mintea de partea ta, să lucreze pentru tine, mai degrabă decât împotriva ta, este cheia oricărei performanțe sportive. Este vorba despre piesa care lipsește dintr-un puzzle atunci când vine vorba despre pregătirea sportivilor pentru succes.

Vorbim despre o abordare holistică a sportului.

Mulți antrenori și sportivi se concentrează excesiv pe aspectul fizic al performanței în detrimentul non-fizic, mental. Există un accent mai mare pe programele de pregătire fizică dovedite de analiza biomecanică a echipamentelor și tehnicii. Aceste aspecte fizice ale sportului sunt critice și devin și mai valoroase atunci când sunt combinate cu un program eficient de antrenament mental.

Performance through people

Psihologia sportului este înțelegerea modului în care mintea influențează performanțele unui sportiv în sportul ales. Îmi place să lucrez cu oamenii extrem de motivați, care sunt determinați să reușească și care sunt deschiși la învățare și creștere, nu numai pe teren, ci și în afara acestuia.

“ Dacă ne lipșește ceva, învățăm. Dacă ne lovim, construim. În orice caz, suntem în creștere”.

Leave a Reply