Permisiunea de a Simți.

De ce să te simți trist este de fapt un lucru bun.

În societatea noastră, ne străduim constant să simțim emoții pozitive-doar emoții pozitive. Fericire, bucurie, recunoștință, calm, pace.

Vedem tristețea ca nesănătoasă și neproductivă. Doar că “ nu vedem rostul” în a ne simți triști. De asemenea, am putea fi speriați să simțim tristețea noastră, ceea ce este de înțeles. Dacă există multă tristețe, din cauza durerii sau a pierderii unei persoane dragi, se poate simți copleșitor, ca o “ groapă fără fund”.

În plus, există un fel de presiune pentru” a părea fericiți tot timpul” . Publicitatea și social media joacă un rol esențial în realizarea acestei imagini. Există îmbrăcăminte cu zicale și citate despre fericire precum” Alege să fii fericit” . Oamenii nu vor să fie văzuți ca “ persoane negative” ceea ce înseamnă să ne păstrăm tristețea în noi înșine.

În cele din urmă, vedem tristețea ca pe o emoție de evitat cu orice preț, pentru că cei mai mulți dintre noi nu am fost învățați sa fim acolo pentru noi înșine atunci când ne simțim jos, astfel că evitarea se simte singura modalitate de a atenua durerea.

Oamenii fac “ aproape orice” pentru a evita să se simtă tristi, mulți se enervează. Furia ne oferă un sentiment( fals) de putere asupra situației, făcându-ne să ne simțim că avem control.

Mulți dintre oaneni își distrag atenția prin comportamente de a se uita la televizor, dorm mai multe ore, se refugiază în mod automat ( cu alimente și substanțe), lucrează mai mult sau își asumă numeroase proiecte, pentru a rămâne ocupați, dar, în cele din urmă se simt tot mai triști, pentru că tristetea “ rămâne sub covor”.

Puterea Tristeței

Tristețea este de fapt un lucru bun. Este de fapt o emoție vitală și valoroasă și este esențial să ne acordăm timp pentru a o asculta. Aș spune că tristețea este o expresie a sufletului, cu informații valoroase despre ceea ce experimentăm și despre ce avem nevoie. Este primul pas în îndeplinirea dorințelor noastre pentru a ne oferi ceea ce lipsește din viața noastră.

Tristețea este un semn al ceea ce vrem să schimbăm, a unei oportunități de a crește și de a învâța despre noi înșine la un nivel mai profund. Poate fi modul noastru psihic de a arunca lumină asupra unui adevăr de care ne-a fost prea frică să-l înfruntăm, deoarece se simte înfricoșător. Cu alte cuvinte, tristețea ne poate ghida spre dorința de a ne crea o viață mai bună, mai conectată care să ne satisfacă și să ne simțim împliniți.

În momentul în care ne confruntăm cu o pierdere, tristețea ne amintește că suntem oameni și avem nevoie de mângâiere, sprijin și spațiu pentru “ a jeli”. “ Îmbutelierea emoțiilor “ ar putea duce la orice fel de dependență, de la alcool la jocuri de noroc, până la exerciții fizice pentru a vă suprima emoțiile.

Simtându-ți Tristețea

Este dificil să te confrunți singur cu tristețea și această emoție crește dacă rămâi izolat. Acesta este motivul pentru care poți apela la un psiholog sau un prieten de încredere.

De multe ori nu ne dăm seama că doar a vorbi despre tristețea noastră cuiva care are grijă de noi și vrea să asculte este vindecare în sine.

De asemenea, să scrieți într-un jurnal, să ascultați o meditație ghidată sau concentrându-vă la natură, făcând o plimbare sau drumeție pe o potecă vă poate ajuta.

Amintește-ți că tristețea nu este permanentă . La urma, urmei, sentimentele vin și pleacă . Dacă ne uităm înapoi la viața noastră, tristețea are multe povești de spus.

Există o poveste în spatele fiecărei persoane.

Povești despre nevoile și dorurile tale. Povești despre persoanele dragi pe care nu vei înceta niciodată să le iubești și care îți lipsesc. Povești care sunt semnificative pentru dvs. de a le explora și de a vă ajuta să luați decizii importante.

Leave a Reply