3 Motive pentru care nu ai rezultate de la antrenamentul tău

Freepik.com

Ești o persoană care face în mod regulat exerciții dar nu vezi rezultatele pe care le așteptai de la antrenamentul tău ? Te simți mai bine și mai puternic/ă dar nu reușești să dai jos excesul de grăsime corporală ?

Este timpul să vă confruntați cu o realitate inconfortabilă: nu luați decizii suficient de sănătoase pentru a obține corpul pe care îl meritați.

Pierderea grăsimii corporale este mai ușoară pentru unii oameni decât pentru alții, și de obicei se reduce la genetică, astfel încât puteți mulțumi părinților pentru asta, dar există trei motive fundamentale pentru care, chiar și cu un antrenament regulat, de calitate, corpul dvs. nu renunță la corpul încăpățânat, gras.

1.Mâncați alimente greșite

Nu este vina ta. Până acum, poate te-ai ghidat după informații greșite pe care le-ai primit de la persoane de încredere. Drept urmare, îți hrănești corpul cu un tip greșit de combustibil: carbohidrați. Glucidele sunt grupate în zaharuri și amidon. Aceste alimente oferă energie rapidă și apoi au dispărut, așa că ai nevoie de mai mult. Este ca și cum ai pune hârtie pe un foc, arde repede, apoi a dispărut.

Ideea este să treceți de la alimentarea corpului cu carbohidrați, la alimentarea corpului cu grăsime, grăsimea corpului, care este ca și cum ai pune cărbune pe foc. Problema cu carbohidrații este că, după ce-i mâncați, corpul dvs. eliberează insulină, un hormon care se blochează în corpul dvs. de grăsime și vă spune să faceți mai multe celule grase. Secretul arderii grăsimilor corporale nu are nici o legătură cu câte calorii arzi în sală, ci are legătură cu menținerea insulinei scăzute. Numai astfel veți trece la arderea grăsimilor corporale.

Urmați sfaturile de mai jos pentru a muta corpul dvs. dintr-o depozitare de grăsimi la o mașină de ardere corporală:

  • Mâncați mai puțin amidon( pâine, orez, cereale, paste, cartofi, dulciuri, prajituri, înghețată, biscuiți) și includeți câteva proteine ( carne, pește, ouă, fasole, legume) la fiecare masă;
  • Mâncați cât mai multe legume verzi, pe care le doriți ( de preferință organice) și nu mai mult de două porții de fructe locale, de sezon, pe zi;
  • Gustați nuci și semințe, dar nu exagerați, pot fi destul de calorice;
  • Produsele lactate trebuie să fie grase , nepasteurizate în mod ideal și consumate cu moderație;
  • Bea apă pe parcursul zilei și nu fructe sau băuturi fastuoase. Bea până la două căni de ceai verde pe zi și nu mai mult de două căni de cafea naturală pe zi. Evitați complet berea și băuturile spirtoase, paharul ocazional de vin este bun;
  • Ciocolata trebuie să aibă cel puțin 70% cacao și să fie consumată cu moderație ( o porție de 20 de grame ) .

Vă veți simți mai puțin flămând, poftele vor trece și nivelul dvs. de energie va deveni, în mod natural mai stabil.

Grăsimile saturate nu te vor îngrășa și nu provoacă boli de inimă. Gătește cu unt, ulei de nucă de cocos și nu cu ulei de floarea soarelui, ulei vegetal sau așa numitele uleiuri de sămânță “ sănătoase”.

• Dacă spunem sănătos : înseamnă să evitați întodeauna opțiunile “ ușoare” , “ dietetice” , “scăzute în calorii”, de obicei, fac mai mult rău decât bine. Eliminați îndulcitorii și aromele artificiale din dieta dvs. pentru totdeauna.

• Înlocuiți sarea de masă cu o sare de mare nerafinată ( aspect roz sau gri).

• Folosiți suc de lămâie ( lămâie, ardei iute, piper, ierburi proaspete ) și condimente pentru a adăuga aromă meselor. Stați jos pentru a mânca, a vă relaxa și a mesteca mâncarea.

2. Mâncați prea mult

Dacă faceți toate acestea și nu vedeți încă rezultate, atunci cel mai probabil un alt motiv este că mâncați prea mult. Dar, serios, fie mâncați alimente potrivite și porțile sunt prea mari ( ceea ce crește și insulina) , fie mâncați prea multe calorii decât aveți nevoie pe parcursul întregii zile.

Deci, primul lucru de făcut este să reduceți dimensiunea porției dvs. Iată câteva trucuri care vă pot ajuta:

  • Serviți mesele pe o farfurie mai mică;
  • Dacă ați făcut prea multă mâncare, puneți excesul în frigider pentru mâine;
  • Beți un pahar mare de apă înainte de a mânca, cu un strop de lămâie și un vârf de sare de mare, acest lucru vă ajută să obțineți sucurile digestive, asfel încât să obțineți mai mulți nutrienți din masa dvs.;
  • Încercați să nu vă lăsați atât de flămânzi încât să mâncați prea mult. Poți să iei o gustare, dar nu exagera.

3. Stresul îți încetinește progresele

Dacă, după toate acestea, încă te “chinui” să pierzi excesul de grăsime corporală, este probabil ca stresul să fie cauza care te reține. Stresul are un efect chimic asupra corpurilor noastre, care este similar cu ceea ce se întâmplă într-un mod mai dramatic atunci când viața noastră este în pericol. Gândiți-vă cum te-ai simți imediat după un accident de mașină sau dacă ai fost atacat sau jefuit pe stradă. Acest răspuns chimic este același atunci când trecem printr-un stres prelungit, în loc să dispară, el devine acut, apoi cronic și durează săptămâni, luni, chiar ani.

• Cele mai frecvente cauze ale stresului pe termen lung sunt : grijile financiare, relațiile abuzive sau toxice, sentimentul că esti prins într-un loc de muncă pe care îl “ urăști” sau ești intimidat. În timp ce aceste lucruri se întâmplă în viața ta, nu există nici o cantitate de exerciții care să compenseze acești stresori majori. Corpului tău îi va fi imposibil să renunțe la rezervele de energie stocate și grasimea corporală, în timp ce se simte amenințat.

Așadar, este absolut esențial pentru sănătatea fizică și psihică pe termen lung, să ceri ajutor în abordarea stresorilor din viața ta înainte de a începe orice obiectiv de scădere în greutate.

Odată ce acești stresori majori au fost eliminați, există stresori minimi care vă pot împiedica progresul : alcool, zahăr, cofeină, sărind peste mese, graba în luarea meselor.

Mâncați alimente adevărate, în forma lor cea mai naturală și nu exagerați!

Leave a Reply