Există o speranță în lupta cu Coronavirusul

Printre numeroasele lecții ale pandemiei Coronavirusului, una este despre cât de apropiați sunt oamenii de restul regnului animal. Ne îmbolnăvim de la alte animale și apoi folosim mai multe animale pentru a ne da seama cum să oprim bolile.
Pe măsură ce cercetarea acumulează tratamente și vaccinuri, animalele sunt cruciale pentru combaterea pandemiei.
Există speranță – răspunsul ar putea fi la șoricelul hACE2. Aceste animale vor ajuta la combaterea Coronavirusului.

Există diferite animale la fiecare capăt al pandemiei. Noua boală a început aproape sigur cu un virus de lilieci, cu acest lucru sunt de acord majoritatea oamenilor de știință. Probabil că virusul a trecut printr- un alt animal, poate pangolini, în drum spre oameni, așa arată ultimele cercetări. Dar, animalele de care oamenii de știință vor depinde în laborator sunt șoarecii, în primul rând, apoi dihorii ,hamsterii sau maimuțele.
Chiar și atunci când animalele de laborator sunt susceptibile de infecții, asta nu înseamnă că se îmbolnăvesc. “ Cele mai multe dintre ele nu le pasă deloc de faptul ca sunt infectate – a spus dr. Stanley Perlman, un microbiolog de la Universitatea din Iowa, care a dezvoltat un șoarece în 2003, acesta era susceptibil de a fi infectat cu virusul SARS. Acest șoricel a fost înghețat. Acuma, acest șoricel a fost infectat cu virusul SARS-COV2 și a dezvoltat o pneumonie ușoară. Avantajul acestei tulpini de șoareci este că are un receptor uman pe celulele sale numit receptorul -ACE 2. Acesta îi permite să fie infectat cu SARS și cu noul Coronavirus, care vizează atât receptorul, cât și invadarea celulelor. Dr. Lutz a spus că cercetătorii de la Laboratorul Jackson vor cerceta și alte modalități de a face șoarecii mai susceptibili la noul Coronavirus.
Aceste rezultate ar avea un caracter adecvat al rezultatelor testelor de laborator și nu folosirea unor tratamente imediate. “Acesta nu este filmul Contagion, unde va exista o descoperire magică de la o maimuță care ar permite tuturor să se recupereze imediat” a spus el.

source: nytimes.ro , Latest Update, These Lab Animals Will Help Fight Coronavirus- by James Gorman, March 14, 2020


Leave a Reply