Beneficiile pregătirii performanței mentale

Ești un sportiv modern?

Ca sportiv, cauți întodeauna un avantaj în competiții, astfel încât să poți ajunge în vârf și să rămâi în vârf. Una dintre realitățile sportului modern este că ai atins limitele mai multor strategii de performanță căutate frecvent (toate pe care ai fost învățat să le faci) : pregătirea tehnică, antrenare și condiționare, metode de nutriție, metode de odihnă/ recuperare.

Dar, există o strategie care este trecută cu vederea, la care ești rezistent și nu prea o iei în considerare-pregătirea mentală. Antrenamentul de performanță mentală oferă un avantaj semnificativ pentru sportivul modern.

Iată câteva beneficii cheie documentate în cercetarea științifică de care sunt pasionată:
Timpul de reacție mai rapidă


Un studiu recent a arătat că repetiția mentală, cunoscută sub denumirea de învățare ascunsă, duce la pregătirea motorie sau învățare în exces. Antrenamentul mental vă va ajuta abilitățiile și timpul de reacție . ( Neural Population Dynamics Underlying Lerning Tranfer Sauabb, Nir Even -Chen, Sergey D. Stavisky, Stephen J. Ryu, et all)


Încrederea/ Încrederea în sine mai mare

Studiile arată că sportivii cu o autoeficiență mai ridicată au credința în capacitatea lor de a reuși, au o rezistență mai mare. Antrenamentul mental poate îmbunătăți încrederea pentru a obține rezultate și a continua în fața adversității.
( British Medical Journal, Stirling University, psychologists Karel Gisbers and Vivien Scott, 1981).

Creativitate îmbunătățită

Pregătirea mentală și vizualizarea utilizează rețeaua de acțiune ( observație a creierului), folosind acestă rețea, care include cortexul frontal și cortexul motor, sportivii nu numai că pot repeta mental propriile mișcări, dar învață să sesizeze acțiuni subtile, astfel sportivii își îmbunătățesc capacitatea de a relaționa în acest moment pe rezultate pozitive.
(Scot Grafton/ Cercetător la Universitatea din California, Santa Barbara).

Îmbunătățirea atenției/ Toleranță la durereS-a demonstrat că atenția și meditația cresc toleranța la durere pentru sportivi. Într-un studiu de la Universitatea din Kent, sportivii care au primit fizioterapie, precum și meditație mindfulness pentru leziuni au avut toleranță mai mare la durere și conștientizare. ( Universitatea din Kant, Iunie , 2018).

Performați mai bine sub presiune/ Momente mari

Antrenamentul mental vă poate ajuta să înțelegeți de unde provin sentimentele de presiune și vă pot pregăti să Jucați mai bine sub presiune. Fiind conștienți de stresori,vă puteți antrena mintea să gândească și să rămână în performanțe maxime. ( Under Pressure, Patrick Cohn, 2006).

Leave a Reply