Antrenează-ți prezența și conștientizarea

Sănătatea mintală este următoarea revoluție în domeniul sănătății oamenilor. Se întâmplă deja în unele țări, iar meditația este cea mai rapidă activitate de sănătate.

Cercetările arată că putem fi un pic mai fericiți, un pic mai supărați și mai stresați cu sine și cu ceilalți meditând. Pentru ca acest lucru să se întâmple, sunt sigură că meditația trebuie predată și explicată într-un mod simplu și accesibil pentru toată lumea.
O tehnică eficientă este mindfulness. Este un exercițiu de prezență și conștientizare. Nu trebuie să crezi în nimic, să porți haine speciale sau să stai într-o anumită poziție. Meditația se referă la mărturia a ceea ce se întâmplă în corp și minte,clipă de clipă pentru a stabili o legătură puternica între ele. Este o abilitate și cu cât te antrenezi mai mult, cu atât vei deveni mai prezent.

Boala legată de stres a crescut de șase ori în ultimii ani în întreaga lume, iar bolile mintale sunt efectele stresului suportat de omul modern. Nu există un instrument mai rapid în reducerea stresului. Dar meditația nu este numai pentru cei stresați, este în beneficiul tuturor, mai ales la locul de muncă când vine vorba de dezvoltare personală. Meditația este un antrenament mental prin care exersam să devenim mai prezenți, să ne creștem capacitate de a rămâne concentrați și să ne limpezim mintea. Acest lucru ne ajută să creștem rezistența la stres, să facem alegeri mai înțelepte,să funcționăm mai bine atât la locul de muncă, cât și acasă.

Leave a Reply