Performanța sportivilor sub presiune

Mintea în sport este ultima frontieră, toate celelalte sisteme au fost folosite până la epuizare pentru a îmbunătății performanța sportivilor.

Doar mintea pare să fi fost neglijată de sportivi atunci când au luat în considerare aportul acesteia la performanță. În aceată lume aparte a sportului, mintea nu este implicată în antrenamentul celor mai mulți sportivi.

Psihologia sportului poate fi privită ca o știință care se confruntă cu aspecte emoționale ale performanței fizice. Rolul major al psihologului sportiv este în zona controlului comportamental al sportivului. Acest lucru ar putea fi utilizat prin modificarea atitudinii.

Psihologul sportiv lucrează asupra conflictului emoțional dintre individ și performanța sa, și are nevoie de sportivul individual pentru a-l pregăti să ia decizii care sunt cruciale pentru succesul sau eșecul în timpul jocului. Asigurarea performanțelor de înaltă clasă a sportivilor sub presiunea competiției prin aplicarea diferitelor principii psihologice înaintea, în timpul și după competiție. Gândurile negative, descurajarea, evitarea imaginilor negative și afirmații de sine inhibitoare pot afecta performanța sportivă.

Pregătirea psihică este preluată de psiholog, asta înseamnă înțelegerea factorilor care produc multă influență asupra sportivului. Aceștia sunt: statutul social, fondul economic, codul lor religios, toleranța fizică, fundalul moral și sistemul de valori din societate.

Psihologul sportiv îmbunătățește comunicarea, în mare parte dintre sportivi și oficiali. De îndată ce se stabilește comunicarea, se stabilește o relație și se poate face un plan de intervenție care variază de la individ la individ.

Intervenția psihologică poate implica pur și simplu discuția cu sportivul, care poate ajuta la restabilirea încrederii sportivului, dacă nu este sigur pe el. Un sportiv trebuie să înțeleagă durerea și cum relaționează durerea cu performața sa, deci ar trebui să dezvolte o atitudine pozitivă față de durere.

Psihologul sportiv își va folosi cunoștințele despre comportamentul uman în motivarea sportivilor. Motivarea nu înseamnă recompense materiale cum ar fi : bani, casă sau mașină. Psihologul sportiv motivează sportivul prin diferite metode de antrenament, crează un feedback în procesul de antrenament și face un plan de comun acord cu sportivul pe care îl pune în aplicare. Se spune că psihologul sportiv învață Sportivul cum să fie pozitiv, susținător și sensibil sporind astfel performanța.

O problemă majoră cu care se confruntă psihologii sportivi astăzi este lipsa de conștientizare a beneficiilor derivate din serviciile furnizate de către un psiholog sportiv pentru creșterea performanței sportive sub presiunea competiției. Aceștia sunt conștienți de antrenor, managerul de echipă și de asemenea de doctori, datorită leziunilor fizice pe care le-ar putea avea. Intervenția psihologului sportiv în urma unui accident sportiv este esențială în recuperare cu succes a sportivului și revenirea acestuia în competiții.

Cei care se ocupă de managementul sportiv și sunt în poziția de administrare în sport refuză să folosească psihologii sau pun personal neinstruit pentru lipsa de interes în ceea ce privește dezvoltarea armonioasă sportivă.

Leave a Reply