Insomnia.Am nevoie de mai mult somn!

Câte nopți ați petrecut întorcându-vă în pat de pe o parte pe cealaltă, în timp ce încercați să adormiți? Sau după ce ați adormit, v-ați trezit după câteva ore în mijlocul nopții și nu ați mai reușit să adormiți? Încercarea cumplită de a adormi, în timp ce privești ceasul și te gândești câte ore de somn vei avea dacă reușești să adormi în câteva minute, începi să calculezi și somnul nu mai vine.

Insomnia este o tulburare a somnului caracterizată prin dificultatea de a adormi și/ sau de a dormi. Există insomnie acută și insomnie cronică. Sunt numeroase motive care pot provoca insomnii, dintre care unele sunt: stresul, modificarea modului de somn, schimbarea locului de muncă, anxietatea, cofeina, depresia, unele medicamente, consumul de alimente târziu și lista poate continua. Cunoașterea cauzei poate ajuta la tratarea ei și la găsirea unei soluții.

Există, de asemenea, mai mulți factori de risc asociați cu insomnia. Femeile experimentează mai mult insomnia decât bărbații. Un alt factor de ris este vârsta, dacă aveți peste 60 de ani este mai probabil să prezentați această problemă, întrucât insomnia crește odată cu modificarea modului de somn odată cu vârsta. Un alt factor de risc este munca, dacă aveți un program variat acest lucru poate modifica programul de somn și poate fi dificil să vă adaptați la noul program. Călătoriile sunt , de asemenea, un alt factor de risc pentru insomnie, datorită schimbării fusului orar, așa că, dacă călătorești mult, fii conștient de această problemă.

Iată câteva sugestii de tratament pentru insomnia acută:

  1. Reducerea stresului: utilizați tehnici de reducere a stresului, cum ar fi o plimbare,respirația profundă, vorbiți cu o persoană pe care o iubiți și în care aveți încredere, gestionarea mai bună a timpului, relaxarea musculară progresivă.
  2. Cofeina: reduceți cantitatea de cafea sau nu mai beți cafea deoarece cofeina este un stimulent. Unii oameni pot bea cafea chiar înainte de a dormi și nu au probleme cu somnul, la cei care au tulburări de somn cofeina perturbă și mai mult somnul.
  3. Utilizați igiena somnului: mergi la somn și trezește-te la aceeași oră zilnic, inclusiv în weekend. Folosiți dormitorul doar pentru somn și sex. Faceți o rutină înainte de culcare și faceți acea rutină în fiecare seară . În felul acesta corpul tău o să înceapă să- și asocieze rutina de dormit și o sa vină și somnul.
  4. Exerciții fizice: cercetările arată că efectuarea constantă a 30 de minute de exerciții fizice, de trei până la patru ori pe săptămână, vă va ajuta să vă îmbunătățiți somnul pe termen lung.
  5. Activitatea care nu este preferată: dacă nu puteți dormi după 15 minute ridicați-vă și faceți o activitate de care nu vă veți bucura. Un exemplu ar fi : curățarea toaletei sau a băii. Dacă urăști curățarea băii, aceasta este activitatea pe care o poți face atunci când nu poți dormi. Să faci o activitate plăcută, cum ar fi cititul sau vizionarea TV, stimulează mintea cu bucurie. Vrei să dormi, nu te uiți la TV și prin telefon. Încercați o activitate care nu vă place, veți fi surprinși cât de bine funcționează pentru insomnia acută.

Dacă suferiți de insomnie cronică poate doriți să consultați un medic care vă poate ajuta cu un plan de tratament pentru somn.

Leave a Reply