De ce au nevoie adolescenții?

Întrebați câinele familiei

Animalele recunosc când există o nevoie emoțională crescută. Ele sunt cel mai bine adaptate la limbajul corpului al oamenilor și “este posibil să atragi atenția unui câine dacă ești supărat emoțional sau nu te simți tare bine”.Rex, care poartă mereu lesă atunci când îl plimb prin parc” trece uneori pe lângă mai mulți copii, apoi ia decizia de a merge la un singur copil “.
Pentru adolescenții care se confruntă cu dificultăți emoționale, sunt alese uneori animalele într-un rol terapeutic. De exemplu, o pacientă tânără care a fost crescută într-o familie care a fost realizată material, dar, ulterior, datorită unei situații financiare , au pierdut totul, a dezvoltat o legătură puternică cu pisica ei. Ea a descris pisica drept singurul membru al familiei pe care se poate baza – întodeauna disponibil, mereu gata să asculte păstrându-i mereu secretele. Mi- a fost clar că pisica tinerei a avut rolul de a atenua stresul prin care a trecut tănăra.
Animalele îi pot ajuta pe tineri să se concentreze pe “acum” , ceea ce este dificil pentru adolescenți să facă. Ei trebuie să se gândească întodeauna la viitor, fiind nevoiți să se îngrijoreze că tot ceea ce fac ar putea avea consecințe mai târziu.
“Lila, un pudle, este atât de fericit când doar se uită la vânt și îl lasă să-i lovească chipul, adulmecând mirosul de acum” spune o altă tânără despre câinele ei care a ajutat-o să înțeleagă multe lucruri despre puterea prezentului.
Majoritatea oamenilor nu trăiesc în prezent cu adevărat, având senzația că momentul următor este mai important decât cel actual. A trăi în prezent înseamnă debarasarea de “ corpul problemă”, o forță distructivă pe care o exercită mintea și ego-ul asupra corpului.
Pentru unii, este cu adevărat revelator să conștientizeze “ că-ți trăiești viața chiar acum”.


Leave a Reply