Mai nou, psihologii trebuie să descopere astrologia, tarotul și un nou val de provocări

Ca mulți alți psihologi, a învăța ceva nou este util pentru a comunica mai bine cu clienții.Tratamentele alternative, ritualurile și principiile de organizare metafizice apar în cultura populară. Astrologia și cardurile de tarot au aplicații și au pătruns deja în social media.
Nu sunt familiarizată cu ciclurile cosmice, și nici nu încerc să fiu, dar vreau să înțeleg ce înseamnă pentru o persoană și cum influențează aceasta înțelegerea lumii.
Forme de medicină energetică apar nu numai în “ centre de vindecare”, ci și în spitale. O mulțime de lucruri au fost înfundate în psihologie și considerate alternative.
Oamenii își pun încrederea și banii lor în aceste practici pe care le consideră căi spre iluminare.
Deoarece multe state din lume continuă să legalizeze marijuana recreativă și medicală, iar substanțele halucinogene câștigă credibilitate științifică, aceste practici continuă să crească.
Ce înseamnă asta pentru psihologi, unde sunt vechile caracteristici ale autocunoașterii și creșterii personale?
În multe țări din lume,medicamentele vegetale, șamanii, astrologia, reiki și băile sonore vin frecvent în contact cu oamenii.
” Sunt momente în care există sentimente care ies de nicăieri și nu știu cum să le descriu” a spus un client în timpul unei ședințe care s-a trezit că vorbește despre tarot, precum și despre alte lucruri pe care le-a citit pe internet.
O altă clientă de 35 ani, s-a interesat de cristale, de citirea tarotului-online și de aplicații de astrologie după ce a experimentat burnout și anxietate extremă.
Toate aceste lucruri duc la o îngrijorare pentru bunăstarea clientului și un sentiment de responsabilitate social-științifică.
Aceasta este linia mea: nu pot să am o părere despre lucrurile pe care nu le pot măsura, și dacă cred că un lucru este dăunător pentru tine, îți voi spune, voi avea încredere în inteligența ta pentru a lua decizii bune care pot fi un beneficiu pentru bunăstarea ta.

Leave a Reply