Cum sa ajuți copilul să-și gestioneze emoțiile

Emoțiile conduc percepția și atenția copiilor iar intensitatea acestora afectează gândirea, comportamentul și modul în care relaționează cu cei din jur . Bucuria, tristețea, teama , furia și dezgustul pot influența dispoziția copiilor . Au nevoie de toate aceste emoții pentru a gândi , a învăța și a-și concentra atenția .      Sunt conectați neurobiologic și pentru a învăța ceva , mintea copiilor trebuie să fie concentrată iar emoțiile acestora trebuie să “se simtă” în echilibru.       
Reglarea emoțională este necesară pentru a-și aminti, prelua, transfera și conecta toate informațiile noi la ceea ce știu deja .   Anxietatea , mânia, frustrarea și tristețea ne preiau gândirea , creierul logic . 
    Nu există o rețetă universal valabilă pentru toți copii , pentru că fiecare este diferit și unic însă contează foarte mult intensitatea experiențelor emoționale din perioada copilăriei , acea memorie emoțională. În această memorie se criptează amintiri pozitive sau negative la copii din cauza intensități emoționale pe care acestia o asociază evenimentelor și experiențele lor de viață . 
     S-au făcut multe studii în acest domeniu iar noile cercetări arată că este mai bine să-i    
lăsăm pe copii sa-și exprime emoțiile negative într- un mod sănătos decât să le împotmolim . Un copil echilibrat va avea o reactivitate scăzută, căldură, relaționare mai bună cu cei din jur , va fi mai sănătos .
     Mai degrabă să rezolvați un conflict în fața copiilor decât să le ascundeți adevărul , vechea pledoarie nu mai funcționează pentru ca au acces la foarte multă informație . Asta îi va ajuta să-și reglementeze propriile emoții și pe viitor să- și rezolve problemele . Cel mai bine este să-i lăsați pe copii să știe că sunteți supărați și certați dar să le spuneți ce aveți de gând să faceți în sensul acesta pentru a depăși problema . Copiii învață rolul negativ pe care îl joacă stresul în funcționarea părinților . Putem să creăm emoții pozitive dar și negative ,însă intensitatea acestora este cea care face diferența . Copii care își suprimă emoțiile devin sensibili și foarte atașați de mamele lor . 
    Cel mai bine este să-i lăsăm să-și exprime emoțiile într- un mod sănătos , fără rușine și critică, acest lucru le dă energie , îi face curioși și bucuroși . 

Published by Mental Training Meditation

Mental Training Meditation îi ajută pe sportivi pe teren și în afara acestuia. Oferim servicii de instruire și consiliere mentală pentru sportivii profesioniști, de elită, amatori precum și muzicieni, actori și oameni de afaceri. Misiunea noastră este de a ajuta sportivii să atingă performanțe optime, sănătate mintală și plăcere în eforturile lor sportive și de viață.

Leave a Reply

%d bloggers like this: