10 modalități practice de reducere a stresului din viața ta

Stresul persistent poate fi dăunător sănătății, iar luarea unor măsuri pentru diminuarea efectelor acestuia ajută la stabilirea unui echilibru în viața de zi cu zi.
       Sunt câteva strategii practice pe care omul modern le poate integra cu ușurință în viața lui pentru a reduce stresul:
   1. Stabilirea limitelor personale
  Stabilirea orelor de lucru, a timpului pentru relaxare și a timpului petrecut pe rețelele de socializare.
   2. Scapă de liste “de făcut”
   
O strategie eficientă este eliminarea listelor și de a trăi în funcție de calendar. “A face” nu reflectă realitatea a  ceea ce aveți timp. Atunci când trăiți numai făcând ce ați programat în agendă nu vă rămâne timp pentru a face ceea ce vă place.
3. Prioritizați ce aveți important de făcut
   
Identificați sarcinile prin importanța lor, lăsând timp în fiecare zi pentru a face o sarcină prin care să simțiți emoții pozitive.
  4. Verificați starea de bine interioară 
   
Meditația și reflecția sunt esențiale în reducerea stresului. Luați o pauză în care să respirați și să recunoașteți ce doriți de la viață pentru a vă simți bine. Dacă ceva nu se potrivește, îndepărtați stresul schimbând obiectivul și continuați să mergeți înainte.
 5. Rămâneți în prezent
   
Mintea este capabilă să rătăcească uneori la griji și probleme. Orientați-vă atenția pe ceea ce faceți în prezent pentru a reduce stresul și a ține mintea curată.
 6. Verificați-vă Ego-ul
   
Stresul privine dintr-un loc în care lucrurile pe care le dorim nu se dovedesc a fi ceea ce ne-am imaginat că sunt. Stresul provine dintr-un loc de anxietate. Putem reduce stresul conștientizând ce ne dorim și ce putem avea cu adevărat.
7. Focalizați-vă numai pe ceea ce puteți controla
     
Aflați ce puteți controla și ce nu puteți. Cu cât vă concentrați mai bine asupra propriilor acțiuni, reacții și răspunsuri, cu atât mai repede veți reuși să reduceți stresul din viața voastră.
 8. Meditați și rămâneți pozitiv
    Mai întâi de toate, încercați meditația prin orientarea voită a atenției asupra respirației. Fiți atenți la respirație, explorați interiorul vostru și relaxați-vă cel puțin 15 minute pe zi. Dacă nu reușiți cu respirația, fiți atenți la pașii pe care-i faceți când mergeți.

9. Goliți mintea de griji și probleme 
   
Stresul este un mare consumator de energie. Îl putem atenua prin experiențe orientate spre reînnoire,  care alimentează mintea cu speranță și compasiune.
10. Vorbiți cu viitorul vostru
    Ar fi bine să încercați meditația pentru a avea o conversație cu viitorul vostru. Stabiliți obiective pe termen scurt și termen lung.

Sursa: Forbes Coaches Council, 2018
Leave a Reply